Wspomóż fundacje przez

Odwiedź nasz profil na Facebook

Subkonta

Na wniosek chorych na SM i inne schorzenia neurologiczne wymagających leczenia oraz systematycznej rehabilitacji prowadzimy subkonta, umożliwiające zbieranie darowizn od sponsorów oraz środków z 1% podatku. Fundacja wspiera różnego rodzaju inicjatywy rodzin i przyjaciół chorych – koncerty, kwesty, itp. mające na celu zbieranie środków na leczenie i rehabilitację.
Nasi podopieczni finansują z środków gromadzonych na subkontach rehabilitację, opiekę i leczenie. Dzięki ludziom dobrej woli już kilkadziesiąt osób od lat stosuje leki na SM, które  przez wiele lat nie były refundowane przez NFZ. Niektórzy z nich dzięki temu nadal pracują.

Osoby posiadające subkonto, przy rozliczeniu faktur powinny dostarczyć prawidłowo wypełnione „Zestawienie Kosztów”. Druk ten można otrzymać w biurze Fundacji, albo pobrać z naszej strony (link poniżej).

Od 1 stycznia 2018 roku osoby, które nie doślą zaświadczenia od lekarza prowadzącego lub specjalisty o konieczności stosowania suplementów, nie otrzymają na nie refundacji z subkonta.

Pytania w sprawie subkont można kierować mailem bezpośrednio na adres: subkonto@fundacja-sm.org

Potwierdzenie kosztów dojazdu samochodem (pobierz plik)

Zestawienie kosztów (pobierz plik)

Regulamin (pobierz plik)